МВР: Контролът на КПП остава засилен по празниците, забравете пътувания без основателна причина!

МВР: Контролът на КПП остава засилен по празниците, забравете пътувания без основателна причина!

Засилените мерки и контролът на КПП-тата остават в сила и през почивните дни. Това обяви на брифинг комисар Веселин Младенов, началн

Засилените мерки и контролът на КПП-тата остават в сила и през почивните дни. Това обяви на брифинг комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“. 
„Предстоят няколко поредни почивни и празнични дни. В тази връзка искам да напомня, че все още са в сила ограниченията за влизане и излизане в областните градове, определени от министъра на здравеопазването.  Имаме над 200 КПП-та в град София, до момента са извършени над 55 хиляди проверки на декларациите. Малко над 3400 са декларациите, в които се установява несъответствие, като гражданите са обявили, че отиват на работа, но нямат трудов договор, над 1300 досъдебни производства са образувани до момента. Около 200 досъдебни производства има за неверни данни. Съставени са 19 262 акта, от които 14 628 са за неносене на маски, обявиха от МВР.
„С цел недопускане на безпричинно преминаване и пътуване на територията на страната е създадена организация за разполагане на необходимия брой полицейски екипи. Контролът на пътното движение ще е насочен към водачите с рисково поведение. Предвидени са допълнителни екипи, които ще извършват контрол над водачите на моторно превозни средства.  От днес до 13 май ще бъде засилен контрола върху водачите на 2- и 3-колесни моторни превозни средства, ще се проверява регистрацията им и видимостта на табелата, използване на защитни каски от водачите и пътниците. Призоваваме гражданите да ограничат пътуванията си“, посочи Звезделин Колев, началник на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“.
„Във връзка с предстоящите три почивни дни призоваваме гражданите да не планират пътувания, които не са в хипотезата на неотложност. Контролът на контролно-пропускателните пунктове остава засилен и за всяко преминаване през тях трябва да има основателна причина. Ще продължат интензивните проверки в паркове и градини за спазване на противоепидемичните правила. По пътищата в областта ще работят екипи с камери за установяване на нарушители на скоростните режими с цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия“, посочиха по-рано днес от Областната дирекция на МВР.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0