МВнР: От 1 юли влизайте в Гърция само през ГКПП "Маказа" и "Кулата"!

МВнР: От 1 юли влизайте в Гърция само през ГКПП "Маказа" и "Кулата"!

Поради големия интерес, свързан с реда за влизане в Гърция от 1 юли 2020 г., Министерството на външните работи чрез посолството ни в

Поради големия интерес, свързан с реда за влизане в Гърция от 1 юли 2020 г., Министерството на външните работи чрез посолството ни в Атина е поставило въпроса пред гръцките власти защо в нововъведения за попълване електронен формуляр от 5-те ГКПП между България и Гърция са посочени само два „Кулата-Промахон“ и „Маказа-Нимфея“, съобщават от ведомството.
„Към момента не сме получили отговор. Съветваме българските граждани от утре да преминават само от двата възможни за онлайн регистрация пункта, като се ангажираме да продължим да търсим информация за плановете на гръцките власти“, допълват от пресцентъра на МВнР.
Преди дни стана ясно, че пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Хората ще бъдат проверявани на случаен принцип.
Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища.
Както вече 24rodopi.com писа, декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната.
Хората, които идват от страни от „червената зона“, ще бъдат тествани за коронавирус. На останалите тест ще бъде направен на избирателен принцип.
Българските граждани, които пристигат от други европейски страни, също ще бъдат изследвани.
Ако се окаже, че лицето е попълнило неверни данни, то ще бъде екстрадирано.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0