Математикът на НОЩ: 1,5 млн. българи не спазват мерките!… Ужас, нима сме останали само 3 млн. души в България?

Математикът на НОЩ: 1,5 млн. българи не спазват мерките!… Ужас, нима сме останали само 3 млн. души в България?

1,5 млн. българи не спазвали мерките срещу коронавируса! Това твърди математикът на НОЩ (Националния оперативен щаб) проф. Николай В

1,5 млн. българи не спазвали мерките срещу коронавируса! Това твърди математикът на НОЩ (Националния оперативен щаб) проф. Николай Витанов.
Демек, в България сме останали само 3 милиона души!?
Милион и половина са може би хората в България, които не вярват, че има толкова страшно нещо като COVID-19 (или предпочитат февруарската позиция на генерала*, че грип от типа Б е по-опасен от коронавируса), а тези, които не носят маски, не се дезинфектират, не спазват дистанция от метър и половина – два, са много, много повече.
Който е в реалния живот, знае за какво иде реч.
Има и такива като кърджалийски ресторантьор, който бе няколко пъти бе диагностициран с COVID-19, но нарушаваше карантината, за да отиде до друга лаборатория с надеждата PCR тестът му да се окаже отрицателен. Самият бизнесмен е диагноза.

Математикът на НОЩ за борба с коронавируса прогнозира страшни неща за есента. Не са толкова апокалиптични като генераловите четения на статистика и предсказания (*б. р. – ген. Венцислав Мутафчийски всяка пролетна заран ни събуждаше със стряскащи думи, а социолозите ни облъчваха с 60-процентовия му рейтинг, който сега се оказва изпарен), но въпреки това карат хората да кътат парички, а бизнесът да не предприема решителни стъпки, а да се моли за държавни помощи.
„Има два варианта с по-голяма вероятност. Първият е за вариант 14 000 официално открити случая на COVID-19 до края на август, който е сметнат, ако 1,2 млн. българи не спазват мерките – дистанция, дезинфекция, дисциплина“, казва математикът на НОИ, но уточнява, че „изглежда ще са 16 000 до края на август, т.е. около 1,5 млн. българи не спазват мерките за неразпространение на вируса“.

Какво значи 16 000 открити случая на COVID-19 в края на август, като активните случаи няма да са и над 6 000?
Примерно, когато се прави стратегия за спасяването на България от демографска катастрофа, се работи върху реалната база от 6 951 482 души (население на България по официални данни на НСИ към 31 декември 2019 година). Няма смисъл да се отчита, че от хиляда деветстотин и нам коя си година в България може да се преброим 15 милиона души.
Фактите към 12 август са следните: 5 097 диагностицирани, но болните са 861.В инфекциозни отделения са 64-ма.
На снимката: Надписът гласи: „Слагайте си ши.аните маски!“
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0