Малко вероятно е, но… новият областен управител на Кърджали може да бъде посочен от Лютви Местан!

Малко вероятно е, но… новият областен управител на Кърджали може да бъде посочен от Лютви Местан!

По-вероятно е през месец май Кърджали да има нов областен управител, назначен от служебен кабинет на президента Румен Радев   Ак


По-вероятно е през месец май Кърджали да има нов областен управител, назначен от служебен кабинет на президента Румен Радев

 

Ако се стигне до сформирането на правителство на „Има такъв народ“ с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан ще има основание да иска да види свои кадри във властта. Припомняме, че Местан открито подкрепи „Демократична България“ и дори посочи имена за кандидат-депутати.

„Има ли кабинет, ще има и нов областен управител на Кърджали от „Демократична България“. Поне за това ще се настоява. Най-заслужава това място местният лидер Радослав Милен, но пък посочен от Лютви Местан областен управител на Кърджали ще „освободи“ правителството на протестърските партии от непоисканата подкрепа от ДПС“, коментира пред 24rodopi.com източник от „Демократична България“.

Припомняме, че ДПС предлага 30-те си гласа в парламента в подкрепа на кабинет на малцинството, без да иска министерски кресла или други позиции в изпълнителната власт.

„Нали разбирате, че при първото сериозно гласуване в парламента, когато депутатите на ДПС гласуват заедно с новите управляващи, Бойко Борисов ще извика, че Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова управляват заедно с Де-Пе-Се. И това ще се тръби до следващите избори. Затова ходът с областния управител в Кърджали, а и още изненади са подготвени, ще отблъсне ДПС от нас“, коментира още човекът на Христо Иванов.

Ако се стигне до кабинет на Слави Трифонов, местните активисти на „Има такъв народ“ също ще настояват за позицията „областен управител на Кърджали“. Областният лидер на партията Юлия Чортленева, който спечели депутатски мандат, но отказа да влезе в Народното събрание, най-много заслужава този пост, смятат те. Чортленева е в експертния съвет на „Има такъв народ“.

На този етап по-вероятно е през месец май Кърджали да има нов областен управител, назначен от служебно правителство на президента Румен Радев. В изявленията си досега от „Има такъв народ“ загатват, че няма да съставят кабинет и скоро ще има предсрочни парламентарни избори. 51 са депутатите на Слави Трифонов, а общо с хората на Иванов и Манолова стават 92ма, при необходими 121 за мнозинство.

В момента областен управител е Никола Чанев, той беше назначен от правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти на 10 май 2017 година.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: