Мае събра местни жители и гости на Биволяне край Елмалъ баба теке

Мае събра местни жители и гости на Биволяне край Елмалъ баба теке

Местни жители и гости на Биволяне се събраха на традиционното мае в религиозния комплекс Елмалъ баба теке край момчилградското село. Ограниченията въ

Местни жители и гости на Биволяне се събраха на традиционното мае в религиозния комплекс Елмалъ баба теке край момчилградското село.

Ограниченията във връзка ковид пандемията повлияха на присъствието край теккето.

Въпреки това много местни жители от различни краища на страната се завърнаха, за да се видят с роднини, съседи и приятели.

Да уважат празника и да поздравят хората край Биволяне бяха дошли областният лидер на ДПС Ресми Мурад, всички народни представители на ДПС от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, заедно с цялото общинско ръководство, председателите на Общинските съвети в Момчилград и Кърджали.

„Традициите са важна част от нашия живот. Те ни свързват с корените ни. Маето в Биволяне е един от тези примери“, отбеляза Илкнур Кязим.

Традицията бе спазена и в края на празника се проведе търг, на който присъстващите наддаваха за месо от жертвените животни. Официалните гости също се включиха в наддаването. С част от набраните средства се поддържа религиозният комплекс, а с останалите се подготвя маето за следващата година.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0