Лятото събор, наесен – наркотуризъм!

Берачи на „магични гъби“ по „Хайдушки поляни“ През летните месеци „Хайдушки поляни“ треперят от фо

Берачи на „магични гъби“ по „Хайдушки поляни“

През летните месеци „Хайдушки поляни“ треперят от фолклора на Родопа по време на събори, а през есента се превръщат в притегателен център за… наркотуризъм. Берачи на халюциногенни гъби щурмуваха местността и изобщо региона в последните дни. Млади хора от вътрешността на страната идват за реколта, носейки със себе си и други наркотични вещества.

Двама мъже на 30 и 36 години, от Велико Търново и Търговище, бяха задържани в бунгало на „Хайдушки поляни“. Полицаите иззеха при акцията над 600 грама канабис и 80 грама „магични гъби“. Отново там униформени спипаха други трима, от Пловдив и град Баня. В мъжете бяха открити 301 грама халюциногенни гъби и 99 грама марихуана, скрита в буркан. Двама хасковлии пък бяха задържани с халюциногенни гъби край Момчиловци.  В раницата на единия били открити 37,71 грама от забранените гъби, а в автомобила на втория 22,70 грама.

Мъже от Силистра също бяха спипани с дрога. Единият шофирал джип, надрусан с канабис, а съгражданинът му пък бил във вила, в която полицаите открили марихуана.

Около 15 лева върви доза халюциногенни гъби на пазара. В зависимост от дозата, метода на приготвяне и личния метаболизъм, ефектите върху съзнанието обикновено траят между 3 до 8 часа. Когато потребителите са все още под въздействието на псилоцибина, който се съдржа в тях, техните възприятия за времето могат да се променят. Потребителите на халюциногенни гъби обикновено усещат приток на енергия и ускорен сърдечен ритъм. Настроението им се подобрява, а усещанията стават по-интензивни. Зениците се разширяват, стресът изчезва, освободеността нараства. Наблюдават се загуба на апетит, изстудяване на крайниците и отпускане на мускулите.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0