Лютви Местан отстъпи лидерството в ДОСТ на Танер Алимолла

Лютви Местан отстъпи лидерството в ДОСТ на Танер Алимолла

Доскорошният лидер на Младежката организация на ДОСТ Танер Алимолла е новият председател на партията. Това стана по предложение на Лютв

Доскорошният лидер на Младежката организация на ДОСТ Танер Алимолла е новият председател на партията. Това стана по предложение на Лютви Местан на Първата редовна отчетно-изборна конференция на ПП ДОСТ, която се проведе днес – 5 юни, в  Пловдив.

„През 2016 година ние създадохме партия ДОСТ в името на младите хора. Дошло е време те да поемат кормилото на своята партия. Убеден съм, че решението да изберем Танер Алимолла за нов председател, е стратегически вярно, защото то ще отвори нови възможности за развитието на партията“, коментира Местан.

„Така също ще се създадат предпоставки за далеч по-активен и резултативен диалог с останалите демократични партии. Ние, по-възрастните учредители на партията, оставаме в готовност да предоставим своя опит, но само ако това бъде поискано от новото ръководство. 24 часа сме на разположение. Новото ръководство и новият председател са свободни да определят стратегическата линия на партията в съответствие с основните принципи заложени в Устава. Точно затова се противопоставям на предложението за уреждане на някакъв статут за първия председател на партия ДОСТ, защото не страдам от маниакални комплекси за почетност. Освен това почетността е въпрос на вътрешно усещане на членовете и симпатизантите, което или го има или го няма, и не се нуждае от формален статут“, мотовира предложението си Лютви Местан.

Конференцията избра нов 25 членен състав на Националния съвет на партия ДОСТ и 7 членове на Изпълнителния съвет, сред които 4-ма зам.-председатели. Съгласно промените в Устава Националният съвет може да бъде допълнен до 51 членове с избраните областни председатели на партията, които стават по право членове на Националния орган.

След бурни разисквания Националната конференция излезе с призив членовете и симпатизантите на партията на предстоящите парламентарни избори да подкрепят по съвест партиите на промяната, които не проповядват национализъм и са превърнали в своя кауза демонтирането на корупционно-националистическото статукво.

Новият лидер на ДОСТ е от Асеновград.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0