Лютви Местан отново край Загорско, ще прави „следствен експеримент“

Лютви Местан отново край Загорско, ще прави „следствен експеримент“

Лютви Местан ще проведе сам следствен експеримент на кръстовището за Загорско, където преди две години възникна тежкото ПТП, при което

Лютви Местан ще проведе сам следствен експеримент на кръстовището за Загорско, където преди две години възникна тежкото ПТП, при което загина 6-месечно бебе. Това се посочва в съобщение до медиите от пресцентъра на ДОСТ.

„Каня ви утре, 20.05.2021 година  от 11.00 часа на кръстовището на с. Загорско за провеждане на наш “следствен” експеримент. Ще имате възможност да заснемете терена преди намесата на прокурорските багери като база за сравнение. Ще имате възможност да видите всички (все още недоизгнили) храсти, изсечени два дена след ПТП и два дена преди пристигането на експертите. Ще ви представя и други скандални разкрития за действията на това ОПГ (Организирана Прокурорска Група), в която са включени и длъжностни лица, а също така ще ви информирам за насрещните си действия“, се посочва в съобщението на Местан.

„Прокурорите по делото са притеснени, защото вече знаят, че на следващо заседание ще разкрием и другата им измама с изсечените храсти, които ограничаваха видимостта в деня на ПТП. Разполагаме с огромен брой снимков материал. Ето защо в задкулисен престъпен сговор със лъжесвидетеля си Гавазов – директора на АПИ, готвят ново престъпно манипулиране на терена на местопроизшествието. С претекст, че някой бил депонирал инертни материали, са решили да променят релефа на местопроизшествието и по-специално да премахнат скалния нос, за да увеличат видимостта ми по посока Кърджали. Припомням също, че прокурорите са разпоредили видимостта ми да се мери от линията на основния път основния път Кърджали-Маказа, а не от знака стоп, където спрях, както ме задължава законът и откъдето тя е чувствително по- малка“, се казва още в съобщението от Местан до медиите.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 април 2019 година. Автомобилът на политика и колата на семейство от Кирковско се сблъскаха при опит на Местан да се включи в движението по главния път Кърджали-„Маказа“. При удара загина 6-месечното бебе на семейството. Обвиняеми за съпричиняване на смърт по непредпазливост са Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0