Любен Дилов, ГЕРБ: И в трите правителства на Борисов имаше участие на ДПС, но драма няма – ние обичаме българските турци!

Любен Дилов, ГЕРБ: И в трите правителства на Борисов имаше участие на ДПС, но драма няма – ние обичаме българските турци!

Народният представител от ГЕРБ Любен Дилов направи любопитно признание от трибуната на парламента. Той обяви, че ДПС е участвало и в трите пра

Народният представител от ГЕРБ Любен Дилов направи любопитно признание от трибуната на парламента. Той обяви, че ДПС е участвало и в трите правителства на Бойко Борисов и дори прогнозира участие и в следващия кабинет.

„Очевидно ДПС и в момента има свои представители във важни агенции, в цели сектори и в това няма нищо лошо. Не виждам каква е драмата. Предлагам ви да спрем лицемерието. Ние обичаме българските турци, защо го крием и защо го маскираме?! Името на г-н Доган е зад всичко“, каза Дилов.

Повод за думите му беше дискусията около създаването на временната парламентарна комисия „Росенец“.
Любен Дилов попита има ли право Доган да участва и в бъдещото правителство, както е участвал във всичките досега.

След недоволни възгласи от депутати от ДПС,отбелязва „Флагман“, бургаският народен представител се защити: „Даа, припомнете ми, мисля, че само в правителството на Иван Костов не сте участвали пряко. А пък той за благодарност разреши на г-н Доган да си направи вила, защото тогава започна този строеж (на „Росенец“ – б.р.). Този въпрос всъщност е много по-голям и е много хубаво, че го задаваме в тази сграда, която се намира върху турско гробище, нали знаете? Този въпрос е от ранното средновековие. Защо става все така, че в крайна сметка Крали Марко загива, биейки се на страната на турците, и защо става все така, че в крайна сметка ДПС участват в създаването на следващото българско правителство. А е съвсем просто, госпожи и господа, имаме 350-400 хиляди, – повече са всъщност, толкова гласуват, – български турци. И те съвсем реално са по-сплотени от нас. Понеже са по-умни от нас, участват в създаването на всяко българско правителство“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0