Лотарийни билети отлежават в Кърджалийско, павилиони са пред затваряне

18 000 фирми в цялата страна, които са продавали лотарийни билети, ще претърпят загуби от близо 40 милиона лева. Ще се наложи затва

18 000 фирми в цялата страна, които са продавали лотарийни билети, ще претърпят загуби от близо 40 милиона лева. Ще се наложи затваряне на павилиони, които са се занимавали с разпространението им.
Това стана ясно от пресконференция на дистрибутора на лотарийни билети Борис Борисов в Сливен. Търговци на лотарийни билети настояват държавата да организира връщането на непродадените билети от играта „Моментната лотария“ и възстановяването на вложените от тях пари. Борисов, че промените в Закона за хазарта са довели до загуби за търговците и невъзможност нито да продават билетите, нито да ги върнат, защото сметките на фирмата „Ню геймс“ са запорирани, съобщава БТА.
Според търговците, забраната за продажбата на лотарийни билети е станала рязко, без гратисен период за продажба и изплащане, но никъде не са описани редът и начинът за връщането им на организатора на играта. Именно от сметките на фирмата – организатор те искат да им бъдат възстановени загубите под контрола на държавата.
Стотици обекти в Източните Родопи продаваха лотарийни билети. Десетки хиляди билетчета отлежават в различните търговски обекти.
„Национална лотария“ пада и от ефира на втората по гледаемост телевизия у нас – Нова тв.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0