Ловно стопанство „Женда“: Няма бракониерска сеч край Царевец!

Ловно стопанство „Женда“: Няма бракониерска сеч край Царевец!

Няма извършена бракониерска сеч в землището на село Царевец, обявиха за 24rodopi.com от Държавно ловно стопанство „Женда“

Няма извършена бракониерска сеч в землището на село Царевец, обявиха за 24rodopi.com от Държавно ловно стопанство „Женда“.
„В землището на село Царевец имаме един действащ обект, отдаден за промишлен дърводобив, за което има издадено писмено позволително. На 23 юни, Държавно ловно стопанство „Женда“, под чийто териториален обхват се намира теренът, е извършило документална проверка в регистъра за издадените актове, от която се вижда, че няма констатирана бракониерска сеч. Освен това, постоянно се осъществява контрол, който не е установил сеч на немаркирани дървета“, се казва в позицията на ловното стопанство. Тя е по повод информация за незаконен добив на дървесина в района на село Царевец. Според нея, след издадено редовно писмено позволително, 37 дървета черен бор били изсечени от горския фонд извън посочените в разрешението места. По случая пък е стартирала проверка с постановление на Районната прокуратура.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0