Ловец и служители на дивечовъден участък „Студен кладенец“ спасиха черен щъркел

Ловец и служители на дивечовъден участък „Студен кладенец“ спасиха черен щъркел

Служители от Дивечовъден участък „Студен кладенец”, стопанисван от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз

Служители от Дивечовъден участък „Студен кладенец”, стопанисван от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”, спасиха черен щъркел. Това съобщават от националното сдружение.
Ловното стопанство носи името на язовир „Студен кладенец“ и е разположено южно от него, върху част от склоновете на Източни Родопи.
Ловецът от дружинка „Равен“ Сами Мустафа отивал на работа с автомобила си, когато се натъкнал на птицата край пътя. „Щъркелът беше вир вода и не можеше да се държи на краката си. Качих го в колата и го откарах в Дивечовъдния участък, където го приютиха“, споделя ловецът.
Антон Кръстев, зам.-директор на Дивечовъден участък „Студен кладенец“, извикал ветеринарния лекар Христо Христов, за да прегледа щъркела. „Птицата остана при нас един ден, след което я предадохме на екип на федерация „Зелени Балкани“ и вече е преместен в Спасителния център за диви животни в Стара Загора“, твърди Кръстев.
Д-р Стефка Димитрова от спасителния център пояснява, че птицата е много отслабнала, опаразитена е, но ще се възстанови и ще бъде върната отново в природата.

Снимки: Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0