Лихварите действали брутално – биели, а 3 бона заем ставал 15 000 лева!(снимки)

Лихварите действали брутално – биели, а 3 бона заем ставал 15 000 лева!(снимки)

Брутално е действала групата на задържаните за лихварство кърджалийци. Физическо насилие било прилагано спрямо длъжници, а сумите ст

Брутално е действала групата на задържаните за лихварство кърджалийци. Физическо насилие било прилагано спрямо длъжници, а сумите ставали двойни и петорни, ако не се върнат навреме.

Това стана ясно по време на брифинга след акцията проведена в Кърджали.

Трима души са били задържани при операцията срещу лихварска дейност, проведена в 6 часа сутринта във вторник. Двама от тях са криминално проявени, като в досиетата им има кражби и изнудване. Арестуваните са между 45 и 50 години. Двама от тях са жители на квартал „Боровец“.
В една от къщите полицаите са открили 30 000 лева, злато, две фалшиви 100-доларови банкноти, газово оръжие, документи, удостоверяващи преводи на различни суми, документи за прехвърляне на леки автомобили.
На другите два адреса също са открити различни суми пари.

Разследването на групата е започнало в началото на година след получаване на оперативна информация, посочиха шефът на ОД на МВР в Кърджали старши комисар Атанас Илков и окръжният прокурор Желязко Стефанов. Около 50 души от региона са били потърпевши от незаконната лихварска дейност. Групата предоставяла кредити със 100-процента лихва.

„Ако се давал заем от 3 000 лева и той не бъде върнат в срок, сумата ставала 6 000 лева. Ако новият срок не бъде спазен, дългът ставал 15 000 лева“, даде за пример старши комисар Илков.
От прокуратурата и полицията апелираха потърпевши от дейността на тримата да не се страхуват да свидетелстват.
Снимки: ОД на МВР
Очаквайте видеорепортаж с уникални кадри от задържането на лицата!
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0