Кърджали ще си партнира с университет с 45 000 студенти

Кърджали ще си партнира с университет с 45 000 студенти

Делегация от Тракийския университет в град Одрин гостува на кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. На срещата присъстваха ректоръ

Делегация от Тракийския университет в град Одрин гостува на кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. На срещата присъстваха ректорът на университета проф.д-р Ерхан Табакоглу, заместникректорът и ръководител на международния отдел в университета проф.д-р Мурат Тюркйълмаз, както и председателят и зам.председателят на ОбС-Кърджали Юсеин Ахмед и Лятиф Расим, зам.-кметът на общината Тунджай Шюкрю.

Д-р инж.Азис запозна гостите с развитието на община Кърджали през последните години, инвестициите променили икономическия облика на града, сред които е и турската фирма „Теклас“, проектите, които се реализират с европейско финансиране, сътрудничеството с побратимените общини на Кърджали в южната ни съседка, една от които е и община Одринq и др.

Проф.д-р Табакоглу каза, че в Тракийския университет се обучават 45 000 студенти, 1200 от тях са български граждани. Той подчерта, че кърджалийци могат да се възползват от услугите на университета в сферата на образованието и на здравеопазването – университетските лаборатории и болница.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за реализация на общи проекти и сътрудничество между общината и университета в различни области като  здравеопазване, земеделие и др.

Чрез онлайн връзка в срещата участва и част от ръководството на Бургаския свободен университет, който има контакти с Тракийския университет повече от 20 г.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0