Кърджали търси доброволци при усложняване на обстановката! Болницата разполага с 11 апарата за обдишвания

Кърджали търси доброволци при усложняване на обстановката! Болницата разполага с 11 апарата за обдишвания

Банка за доброволци ще бъде създадена в Кърджали. Действията са съвместни между Областния кризисен щаб и БЧК, обяви областният управ

Банка за доброволци ще бъде създадена в Кърджали. Действията са съвместни между Областния кризисен щаб и БЧК, обяви областният управител Никола Чанев. До момента вече са се записали петима желаещи да участват, като всеки може да стори това на телефон 0361/65109. Доброволците могат да са на възраст от 18 до 60 години. Идеята е при въвеждане на още по-рестриктивни мерки по време на извънредното положение те да се включат като така се достига до най-уязвимите групи от граждани, посочи Чанев.
С 11 апарата за обдишване разполага болницата в Кърджали, стана ясно след заседанието.
Както вече писахме, над 300 души са поставени под домашна карантина в региона.
Осем пък са изградените КПП на територията на областта в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки.
Трите пропускателни пункта в Кърджали са на КПП „Чилик“, на ул. „Първи май“ /до бившия завод „Орфей/, на бул.“България“ /в района на ОЦК/.Останалите пет КПП са по един на териториите на Районните управления на МВР в областта. Преминаването на гражданите през тези пунктове се допуска само в случаи на неотложност на пътуването – полагане на труд в друго населено място, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Тези случаи се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, за самоличност.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0