Кърджали в "червената" зона, но без ограничения

Кърджали в "червената" зона, но без ограничения

27 области на страната вече влизат в "червената зона" на зaболеваемост от COVID-19, сочат данните в доклада на здравните власти за разп


27 области на страната вече влизат в „червената зона“ на зaболеваемост от COVID-19, сочат данните в доклада на здравните власти за разпространението на заразата през последните 2 седмици. Добри показатели отчитат Търговище, Разград, Видин и Кърджали. Заболяемостта в Кърджали е 156,9 на 100 000.

Най-висок ръст бележи Бургас, където заразените с коронавирус са 676 на 100 000 души.

Както вече 24rodopi.com писа, на 15 март беше отбелязан и най-голям брой на новозаразени у нас – 4637, в Кърджали новите случаи на COVID-19 са 47.

„Заболеваемостта в региона е 156,9 на 100 000 души за 14 дни, докато постъпилите в лечебните заведения и потърсилите здравна помощ отговарят на една по-голяма болнична картина. Именно затова анализът, който направихме, отчита скрита заболеваемост и най-вероятно на нея се дължи това повишено търсене на болнична помощ. Най-вероятно хората не си правят тестове по различни причини. Някои не искат да бъдат поставени в изолация, други не искат да карантинират хора. Това е нещо, което не ни помага на нас“, това обяви здравният министър Костадин Ангелов в Кърджали вчера.

На този етап в Кърджали не се очаква въвеждането на ограничителни мерки, каквито предстои да влязат в сила в други региони с тревожни показатели.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0