Кърджали, август 2021-ва: Колко сме, колко пари ни пращат гурбетчиите!?

„Аз, понеже ползвам Изипей и като ходя да тегля пари, и ми казват: Преди малко изтеглиха 5 000, преди това 7 000 лв. Доста пари в Кърджали идват отвън

„Аз, понеже ползвам Изипей и като ходя да тегля пари, и ми казват: Преди малко изтеглиха 5 000, преди това 7 000 лв. Доста пари в Кърджали идват отвън. Ниски са заплатите и особено пенсиите тук, без помощ отвън е трудно“, твърди пред 24rodopi.com възрастен кърджалиец.

По документи в Кърджали живеят 44 хиляди души, но в последните понеделници сякаш сме град с над 60 хиляди жители!? Провокираме друг кърджалиец, който отговаря: „Толкова бяхме в последните години на Тодор Живков, ако не беше гурбетът, всеки ден щеше да е така. Наистина в момента градът заприлича на град, в който има много работещи предприятия, заплатите са високи, хората не живеят в лишения, но уви не е така. Градът се превръща в гурбетчийски – през лятото и на големи празници ще живва, в останалото време ще е по-скромен откъм присъствие и всичко останали показатели, от които може да се направи изводът дали Кърджали е хубаво място за живеене“.

Кърджалийци: През лятото сме 70 000, а от чужбина пращат по… – очаквайте видеорепортаж

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0