Кърджалийци вкарват хероин от Турция?!

Кърджалийци вкарват хероин от Турция?!

Кърджалийци са се намесили в наркотрафика от Турция. „Дребните“ пласьори вкарвали хероин от южната ни съседка, като зарежда

Кърджалийци са се намесили в наркотрафика от Турция. „Дребните“ пласьори вкарвали хероин от южната ни съседка, като зареждали дори Пловдив.

Това разкриха за 24rodopi.com отлично запознати с ъндърграунд средите.

От грам под тепетата се правят по 120-150 лева на улицата, посочват източниците ни. „Дозата е евтина. Около 10 лева. Но тя е едва една десета от грама, дори и по-малко“, допълват запознати.

Както вече писахме, пловдивчанин и двама кърджалийци са задържани и привлечени като обвиняеми по досъдебно производство, водено под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Около 23 часа на 26 май, на главен път Е-80, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 54-годишен пловдивчанин. При извършено претърсване и изземване, в  превозното средство бил открит пакет с пресовано вещество на прах, според експертизата – 465 грама хероин. В процеса на работата по случая криминалистите установили, че по-рано същия ден, в района на пловдивското село Поповица, мъжът е получил пакета от двама 37-годишни жители на Кърджали, съобщиха от пресцентъра на МВР. По цени на съдопроизводството стойността на намереното количество от високорисковия наркотик възлиза на около 45 000 лв. В хода на разследването, при последвали процесуално – следствени действия от жилищата на двамата кърджалийци и от лек автомобил, били намерени и иззети 4 000 евро и боеприпаси, посочват още от Министерството на вътрешните работи.

След първоначалното полицейско задържане, с постановление на наблюдаващия прокурор на тримата мъже са повдигнати обвинения и мярката им за задържане била удължена за срок до  72 часа. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Двамата кърджалийци често ходили до Турция, откъдето внасяли стоката, разкриха запознати.

Снимка: МВР

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0