Кърджалийски ресторантьори ще протестират в Хасково

Кърджалийски ресторантьори ще протестират в Хасково

Кърджалийски ресторантьори ще подкрепят протеста на колегите си в Хасково във вторник, споделиха самите те пред 24rodopi.com. На този етап протестни п

Кърджалийски ресторантьори ще подкрепят протеста на колегите си в Хасково във вторник, споделиха самите те пред 24rodopi.com. На този етап протестни прояви в града край Арда не са предвидени. Във вторник в Кърджали се очаква един от зам.-председателите на Българската асоциация на заведенията (БАЗ). Тогава ще се реши кога да се проведе протест в Кърджали.

От БАЗ са готови да бойкотират обявените нови мерки срещу разпространението на COVID-19, които ще влязат в сила на 7 септември.

„Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните власти да отменят тази заповед. Ако този срок не бъде изпълнен, от вторник започваме протести в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час“, заплаши вчера от ефира на Bulgaria ON AIR председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

Според него България е единствената страна, която забранява на народа си да работи, отнемайки му конституционно право, и след това казва: „Стойте си вкъщи, пари няма“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0