Кърджалийски инвестиции на Слънчака – разруха и „грешни пари“

Кърджалийски инвестиции на Слънчака – разруха и „грешни пари“

Слънчев бряг се превърна в синоним на 24-часов купон. Вакханалия на пропаднала маса народ от Западна Европа. Евтин алкохол, дрога, натъ

Слънчев бряг се превърна в синоним на 24-часов купон. Вакханалия на пропаднала маса народ от Западна Европа. Евтин алкохол, дрога, натъркаляни по улиците британци, дандания, всичко друго, но не и място за почивка. В летния сезон курортът се превръщаше във втория по големина град в България по брой на населението.

В пандемията обаче утихна. Най-вероятно тишината ще се запази и през този сезон…

Центърът на купона накара десетки кърджалийци да инвестират в Слънчев бряг в последното десетилетие. Простата калкулация обаче показва-грешни пари в „града на греха“.

Кърджалиец инвестира 50 000 евро в… гараж в Слънчев бряг. „Подлъгали са го вероятно разни умници. Можел да го превърне в склад, в магазин. 15 години по-късно стои неизползван, не може да се даде дори под наем, няма желаещи“, разкрива за 24rodopi.com жител на региона, също направил инвестиция в топ курорта на Черноморието ни.

4-етажна вила се руши от години на Слънчака. Собственост на кърджалиец. Все още недовършена. Преди десетина години му предлагали 300 000 лева за нея. В кеш. Той обаче поискал 250 хиляди евро. До сделка така и не се стигнало, разкриват ни още по темата „Кж инвестиции край морето“. 

Други нашенци разполагат с апартаменти. Броили за тях по 150 бона. Нито ги ползват, нито успяват да намерят наематели, предвид огромния избор в Слънчев бряг.


Четвърти пък все пак „избиват“. Инвестирали в покупка на стаи в бивши вече станции. Отдават ги под наем за целия сезон на персонал в хотели и заведения. За около 3-4 хиляди лева за няколкото месеца „живот в центъра на купона“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0