Кърджалийски депутат: Изборите в БСП показаха, че при нас няма никакви колебания и бури, всички сме срещу ГЕРБ

Кърджалийски депутат: Изборите в БСП показаха, че при нас няма никакви колебания и бури, всички сме срещу ГЕРБ

”Вчерашният резултат в изборите за председател на БСП разрушава един основен мит, който придворните медии се опитваха да насад

”Вчерашният резултат в изборите за председател на БСП разрушава един основен мит, който придворните медии се опитваха да насадят в съзнанието на хората- че в БСП тече драматично разцепление. От година и половина ни внушаваха, че партията е в постоянен скандал. Това, че десетки хиляди социалисти се явиха пред урните показа, че прекият избор е реформа, която всички искат”, кърджалийският депутат Александър Симов, говорител на ПГ на „БСП за България“, пред БНТ.
„За първи път всеки един член на левицата имаше правото да избере кой да е лидерът на БСП и да каже мнението си“, подчерта народният представител. Той добави, че резултатът показва, че в БСП няма никакви колебания и бури, а всичко това е било една пушилка на върха на чашата.
„Близо 80% от членовете на БСП излязоха, за да дадат своя глас. Партията демонстрира изключителна мобилизация. Във времена, в които виждаме как се появяват лидерски партии, които извращават идеята за демокрация, БСП се оказа гръбнакът на българската демокрация“, каза Александър Симов. Народният представител допълни, че след тази радикална демократична реформа, левицата ще излезе много по-силна.
„До вчера имаше две тенденции в БСП-единият казваше, че БСП трябва да търси начин да се договаря, другата линия бе – никакво съглашателство с ГЕРБ, никакво съучастие във властта с мутрите, с тази престъпна шайка, която е обхванала държавата като раков тумор. Социалистите подкрепиха категорично втората тенденция вчера“, подчерта Симов.
„Протестът вече победи. Решителната крачка е Бойко Борисов и Иван Гешев да подадат оставки, за да дадат шанс за разговор за промяната. Над 2 месеца хората са всяка вечер на улицата срещу тях. БСП присъства на тези протести, но не се опитва да ги яхне, защото тази кауза не е партийна, а национална“, завърши Александър Симов.
Корнелия Нинова е получила 81.5 % от гласовете на социалистите на вътрешнопартийния избор. Това обяви председателят на Централната комисия за вътрешнопартийния избор на председател в БСП Емил Войнов по време на пресконференция.
Той поясни, че за нея са гласували 43 228 социалисти. Кирил Добрев е получил 7914 гласа, или 14.9 % от гласовете на партията, Красимир Янков е получил 1118 ласа, или 2.1 % от гласовете. За Жаблянов са гласували 1.4 % от социалистите.
Той посочи, че избирателите по списък са 80 236. „Това е числото, което всички медии чакаха. Вчера ви казах 80 901, това бяха списъците, които ние получихме от общинските и районните комисии, но казах, ме към изборния ден да заличат всички починали и напуснали в изборния ден.
„Гласувалите са 53 807 социалисти или 67.1 процента избирателна активност. Действителните са 53 019“, допълни председателят на комисията.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0