Кърджалийските депесари единни повече от всякога, в една родопска община кмет уволни партиен лидер

Кърджалийските депесари единни повече от всякога, в една родопска община кмет уволни партиен лидер

„Повече от всякога сме единни. Вероятно и кандидатурата за областен лидер ще бъде една“, казва член на Областния съвет на Д


„Повече от всякога сме единни. Вероятно и кандидатурата за областен лидер ще бъде една“, казва член на Областния съвет на ДПС в Кърджали.

Припомняме, че новината от последното заседание на Оперативното бюро на ОблС са двете кандидатури за председател – на д-р Ерджан Фърънджъ от Кирково и на Ресми Мурад от Ардино. Областната отчетно-изборна конференция ще се проведе онлайн на 7 ноември. Мустафа Карадайъ пък ще бъде преизбран за председател на ДПС на 13 декември.

„Партията на областно ниво е като добре работеща машина. Нямаме проблеми в организационен план. 7 от 7 победи постигнахме в общините на изборите в края на миналата година. Върнахме си и малкото села, които бяха залитнали по други партии“, посочва активистът. Според него е немислимо в Кърджалийско ГЕРБ да пробие, както е станало в Североизточна България.

В друга родопска община ДПС има проблем. Мердие Осман била свалена от поста „Председател на ОбС на ДПС“ в община Якоруда по разпореждане на кмета Нуредин Кафелов. Самата тя го научила миналата сряда на извънредно събиране на актива на Движението, свикано от Кафелов в спортната зала на Якоруда. Мотив за смяната й не е докладван, но на нейно място постът ще бъде зает от Зелиха Карахасан. Карахасан ще е със статут вр.и.д., защото отчетно-изборното събрание на ДПС в Якоруда бе на 7 март и по устав само общо събрание може да избере кой да го ръководи, пишат местните медии.

На последното заседание на Общинския съвет на Якоруда станало ясно, че Мердие Осман пада и като шеф на разпоредителния орган на общината. След заседанието Кафелов освободил от залата двамата съветници от ГЕРБ и оставил 15-те им колеги от ДПС, сред които и Осман. Пред всички кметът поискал оставката й като председател на ОбС – Якоруда. Дамата му се опънала, позовавайки се на ЗМСМА, където никъде не е визирано, че представител на изпълнителната власт, какъвто е кметът, може да иска оставката на председател на разпоредителния орган, в резултат на което Кафелов обявил, че до няколко дни ще свика извънредна сесия, на която Осман да бъде сменена. Мердие Осман потвърждава пред „Струма“, че вече не е председател на ОбС на ДПС в Якоруда и Кафелов гласи смяната й от председателския пост на ОбС.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0