Кърджалийска фирма ще изгради нов пешеходен мост в парк „Арпезос Север“ (снимки)

Кърджалийска фирма ще изгради нов пешеходен мост в парк „Арпезос Север“ (снимки)

Кърджалийска фирма спечели състезанието за изграждане на нов пешеходен мост в парк „Арпезос Север“. Две кърджалийски дру

Кърджалийска фирма спечели състезанието за изграждане на нов пешеходен мост в парк „Арпезос Север“. Две кърджалийски дружества и един консорциум от Варна подадоха документи в обществената поръчка, обявена от Община Кърджали.
За победител е обявена една от местните строителни фирми. Тя ще започне строителството, ако в определения срок за обжалване не последва такава пред Комисията за защита на конкуренцията.


Както 24rodopi.com писа през април, Община Кърджали обяви състезание за определяне на изпълнител на строителството на пешеходния мост в парк „Арпезос Север“. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 1 560 808 лева и 75 стотинки без ДДС, а с включения данък – 1 872 970 лева и 50 стотинки.
Дължината на моста ще бъде 110 метра и 70 см, а широчината на пешеходната част – 4 метра и 44 см.
Съоръжението ще бъде със стоманена връхна конструкция и стоманобетонна конструкция – на „долно строене“.
Изграждането на моста е по проект „Ремонт и рехабилитации на улици и тротоари в град Кърджали “, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Кърджали“ по оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020.


Мостът е предназначен за обслужване на смесен поток от пешеходци и велосипедисти. В конструктивно отношение съоръжението представлява система от три двойки стоманени дъги. Върху тях е окачена връхната конструкция посредством стоманени спирално усукани въжета от затворен тип.
Специфичните цели на проекта са: Създаване на привлекателна, сигурна и достъпна градска среда в Кърджали чрез въвеждане на енергоспестяващо улично осветление и благоустрояване на улици и тротоари в централната и старата градска част и кв. „Възрожденци“; Осигуряване на свързаност между І и ІІ част на изграденият парк „Арпезос -север“; Модернизиране на градската среда и осигуряване на пълноценна социална интеграция на хората с увреждания в областния център.
Когато бъде приключен четвъртият етап на „Арпезос Север“, под пешеходния мост ще има пътно платно, което ще бъде връзката на Пазара с Новия мост.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0