Кърджалийка с награда за 24 май в… Хамбург

Кърджалийка с награда за 24 май в… Хамбург

В режим на облекчени ограничения, свързани с коронавируса и камерен състав, българите от Клуба на българските жени и българските се

В режим на облекчени ограничения, свързани с коронавируса и камерен състав, българите от Клуба на българските жени и българските семейства в Хамбург посрещнаха 24 – ти май – празника на българската духовност. В уютния  апартамент на един от членовете на Клуба Таня Найес, портретът на солунските братя Кирил и Методий на художничката Юкер придаде тържественост на празничната атмосфера.
Осем души бяха наградени в традиционния литературен конкурс.
В раздел „Проза“ за 2019-2020 година Първа награда за авторско художествено майсторство на българите в Хамбург се присъжда на кърджалийката Христина Въчева за нейния разказ „Щастливец“. Грамотата бе придружена със специалната награда на Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ книгата „Физика на тъгата“ на известния български писател  Георги Господинов.
Специалната награда за произведение с гражданска тематика и високо обществено значение отива при Димитър Георгиев за неговия разказ „Историйка за смисъла на тоя живот“. В раздел „Поезия“, Първа награда печели Диана Бързева за стихотворенията „Феникс“,“Рибари“ и „Жътва“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0