Кърджалийка до АПИ: Надлези с асансьори срещу „тапите“ по „Беломорски“

Кърджалийка до АПИ: Надлези с асансьори срещу „тапите“ по „Беломорски“

Да бъдат изградени надлези с асансьори по цялото продължение на булевард „Беломорски“ и улица „Първи май“ в Кърджали. По този начин да бъдат п

Да бъдат изградени надлези с асансьори по цялото продължение на булевард „Беломорски“ и улица „Първи май“ в Кърджали. По този начин да бъдат премахнати пешеходните пътеки, за да не се образуват „тапи“ по участъка, част от пътя за „Маказа“.

Това е едно от предложенията, отправено от кърджалийка до Агенция „Пътна инфраструктура“ за облекчаване на трафика през областния град поради липсата на обходен път.

Друго предложение пък гласи-оформяне на две ленти за движение и в двете посоки.

„През 2012 година трасето е рехабилитирано по Оперативна програма „Транспорт“ на Агенцията. Организацията на движение с пътни знаци и хоризонтална маркировка е изпълнена съгласно проекта. Максимално разрешената скорост на движение в населеното място е 50 км/ч, съгласно Закона за движение по пътищата.

Относно изграждане на надлези с асансьорни уредби, Ви уведомяваме, че организирането на дейностите по поддържане на републиканските пътища в чертите на населените места е ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура“ само за платното за движение. В отговорностите на съответната община е да поддържа тротоарите, велосипедните алеи, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение.

С оглед извършване на проверка и предприемане на действия по компетентност, препращаме сигнала Ви до община Кърджали“, пък е отговорът на Агенция „Пътна инфраструктура.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0