Към момента: ИТН – 21.8%, ГЕРБ – 21.5%, БСП – 16.4%…

Към момента: ИТН – 21.8%, ГЕРБ – 21.5%, БСП – 16.4%…

Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори на 11 юли, Бойко Борисов няма да може да състави правителство, защото няма партньори. Т.нар. „партии на

Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори на 11 юли, Бойко Борисов няма да може да състави правителство, защото няма партньори. Т.нар. „партии на протеста“ също не постигат необходимия сбор от 121 депутати в 46-ото Народно събрание.

Това става ясно от последното социологическо изследване, което е проведено от „Алфа Рисърч“ в периода 4 – 7 юли сред 1013 пълнолетни граждани от цялата страна.

Според агенцията има лек спад в избирателната активност спрямо редовните избори през април в резултат от умората и разочарованието от политическата конфронтация. 5 дни преди 11 юли паритет за първото място с фотофиниш в полза на ИТН пред ГЕРБ, прогнозират социолозите.

Има притеснения от машинното гласуване, основно сред избирателите над 60 г. и в по-малките населени места, което може да окаже влияние както върху избирателната активност, така и върху резултатите за партиите, които имат по-широка електорална база сред тези социални групи.

21.8% е подкрепата за „Има такъв народ“ (ИТН) в края на предизборната кампания, ГЕРБ печели 21.5%. БСП е с 16.4% подкрепа от избирателите. Четвърта сила се очертава коалицията „Демократична България“ с 12%, следва ДПС с 11.1%.

„Изправи се! Мутри вън“ разполага с 5.4% от това.

„Българските патриоти“ засега остават извън 46-ото Народно събрание с 3.8%.

За отбелязване е, че 10% от твърдо решилите да гласуват заявяват, че ще изберат партията, която да подкрепят в оставащите дни до вота.

Между 47 и 50 на сто от анкетираните пълнолетни граждани заявяват твърда готовност да гласуват на изборите в неделя. Това означава до урните да отидат между 3.1 млн. и 3.3 млн. души.

Феномен или… просто калпаво гласуване! Кърджали може да се окаже единствената област без народен представител от управляващата партия в България! – очаквайте само в 24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0