Къде в Турция се намира квартал „Сребърен Момчилград“…(снимки)

Къде в Турция се намира квартал „Сребърен Момчилград“…(снимки)

Илкнур Кязим гостува на кметовете на Борнова и Мендерес в Измир Кметът на Община Момчилград гостува на кмета на побратимената община Б


Илкнур Кязим гостува на кметовете на Борнова и Мендерес в Измир

Кметът на Община Момчилград гостува на кмета на побратимената община Борнова, Измир д-р Мустафа Идуг при визитата си в Република Турция. Илкнур Кязим отправи покана към турския си колега за предстоящата Международна среща на момчилградчани.

Празникът на Момчилград тази година ще се проведе присъствено от 5 до 9 юли, след като миналата година бе отбелязан онлайн заради пандемията от коронавирус. На срещата присъстваха още зам.-кметът на община Момчилград и общински председател на ДПС Айхан Осман, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер.


В изключително приятелски дух среща бе проведена и с кмета на община Мендерес, Измир Мустафа Каялар. През 2019 година двете общини се договориха за побратимяване с решения на общинските съвети. Пандемията от коронавирус обаче попречи подписването на протокола за сътрудничество да стане факт.  В Мендерес живеят няколко хиляди изселници от Момчилград. Дори има квартал, носещ името  „Гюмюш Мастанлъ“ /Сребърен Момчилград/. На срещата двете страни изразиха обща позиция, че бъдещо сътрудничество между Момчилград и Мендерес ще окаже благоприятно влияние във всички сфери на обществения живот.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0