„Кучкарките“ стягат редици – подготвял се „геноцид“ за песовете, ще се борят срещу приюта!

Временният приют за прибиране приоритетно на агресивни бездомни кучета в Кърджали ще бъде „узаконен геноцид“ над уличните животни.  Това се казва в

Временният приют за прибиране приоритетно на агресивни бездомни кучета в Кърджали ще бъде „узаконен геноцид“ над уличните животни. 

Това се казва в обръщение в социалните мрежи от страна на т.нар.“кучкарки“ в областния град, няколко жени, организирани в неправителствена организация. То е публикувано веднага след срещата при кмета Хасан Азис, който обяви решението за изграждане за временен център за бездомните четириноги, който да бъде под контрола на Областната дирекция по безопасност на храните.

Още на срещата доброволка се обяви против подобно решение. От организацията „Грижа за животните“ пък се обърнаха за помощ към всички доброволци в страната, както и неправителствени организации.

В част от коментарите доброволци наричат участниците в срещата „убийци“-„безкрупулно и гнусно деяние, като клеймосват кучетата-агресивни и нелечимо болни, решили по този начин да изчистят улиците на Кърджали“.

Други дават съвет да се сезира прокуратурата и с обществен натиск да се стопират нещата за изграждане на приют. С други думи-всички кучета да продължат съществуването си по улиците на града.

Припомняме, че само за 6 месеца 130 жители на Кърджали са потърсили лекарска помощ след нападения и ухапвания от бездомни песове.

В призива на сдружението в Кърджали се посочва, че решението на кмета е без „възможност за обществен дебат“. 

Освен в челюстите на агресивни бездомни кучета, Кърджали изглежда и здраво стиснат от няколкото „кучкарки“ в областния град.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0