Курбан-мевлид за здраве и берекет в Срънско – селото, откъдето тръгва пътят за Алада

Курбан-мевлид за здраве и берекет в Срънско – селото, откъдето тръгва пътят за Алада

Курбан-мевлид за здраве и берекет се проведе в месчита в ардинското село Срънско. Местни духовници, водени от имамина на Бял извор Арслан Хайрула, ч

Курбан-мевлид за здраве и берекет се проведе в месчита в ардинското село Срънско. Местни духовници, водени от имамина на Бял извор Арслан Хайрула, четоха айети от Корана и се помолиха за здраве и берекет. Всички присъстващи бяха нагостени с 3 казана пилаф и един казан чорба, сготвени от местния майстор Емин Шакир. Организатор на курбан-мевлида е местното население.

Религиозното събитие бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бе още и председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Кметският наместник на Срънско Енгинджан Бербер изказва най-искрените си благодарности към местните жители и спонсорите за финансовата и морална подкрепа при организирането на курбана.

В района на Срънско се намира красивата местност „Айрен“, а мнозина са се „запознавали“ с него, тръгвайки на път за най-високия връх в Източните Родопи – Алада.

Гюнер Шюкри, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0