Куражлия на градус тегли каруца с тежка орисия

Куражлия на градус тегли каруца с тежка орисия

Гроздоберът приключи. Вниманието бе концентрирано върху финалната фаза на селскостопанския сезон. „Гроздовото зърно на тортата

Гроздоберът приключи. Вниманието бе концентрирано върху финалната фаза на селскостопанския сезон. „Гроздовото зърно на тортата“ ще бъде поставено с варенето на ракията. Но за това е още рано. Беритбата и поставянето на джибрите за нашенци е сравнимо с чаената церемония в Далечния изток. Служи за помирение, ритуал при вземане на важни решения, изобщо едно друго ниво на душевност и разум. Разбира се, само като цялостна концентрация върху процеса, не към ефекта върху душевността. Той иде на по-късен етап. И по-скоро притъпява сетивността, но изостря други, на подсъзнателно ниво нещица извътре, разчопля скритото в скрина на душицата, така пазено от чуждия свят същество, което от време на време има нужда да изкрещи.

Гроздоберът е подготовка за битката. Производство като на еликсира на галите, в онази френска анимация, която ще даде силата.

Без ракия и казани, народът ще въстане. Мъдрост от по-нови времена. Високият градус винаги вдига летвата на смелостта. На гордия дух, който инак е смачкан и не прилича на себе си. Но след третата чаша, юмрукът може да пробие и най-злощастното битие. Разбирайте – масата. Защото от Ботевата „Механа“, та до наши дни, куражът все се подгрява със сока на ферментирали плодове.

Никак не буди учудване, че честването на бележитите и героични дати, все се свързва с плюскане и напиване. Гюрултия след втората ракия, може и по някое текме след петата.

После настава тишината. Съдник е махмурлукът, а обвиняемият започва да тегли препълнената каруца на собствената орисия отново. По очуканите друмища на битието си.

Четете по-късно темата на 24rodopi.com:

-Мнението е кастрирано, главоболието сигурно

Пастирът е евнух, овцата с махмурлук

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0