Купуваш и бягаш…

Купуваш и бягаш…

В Родопите се харчат много пари, ама много. Главно от Западна Европа. Основно от работещите там нашенци. Всяка инвестиция от друг пр

В Родопите се харчат много пари, ама много. Главно от Западна Европа. Основно от работещите там нашенци. Всяка инвестиция от друг произход се представя като чудо от неземен характер. Копки, ленти, мега, хипер – така се обрисува. Все сме най, но все по-малко остават хората, които да оценят хвалбите.
Тъжно.
Остава горчивото усещане, че всичко това е един гнусен сценарий. Роден в извратен мозък. Думата геноцид не е неуместна. Целенасочени действия по изгонването и елиминирането на човешкия фактор в тази държава.
Защо след всяка лента следва ремонт (Питат ни, аджеба, дали има повече крадени пари от строителството на пътя за Маказа, особено отсечката от Кърджали до спирка „Джебел“, някъде другаде в България? Има, има! – б. р.)? Защо след ремонта идва нов? Защо тук не може да е по-добре отколкото е?
Въпроси, които изчервяват властта, но когато им бъдат зададени зад граница. Защото у дома никой не смее.
Защо превърнахме резачите на ленти в „те майка, те баща“?
Пот, кръв, мъка, смърт. Четири думи, които се крият зад цифрата 2 130 000 000 евро.
Те определят съдби. На хиляди нашенци. Това е общата сума, която гурбетчиите насочват към България в рамките на година. За да добруват семействата им, за да купуват имоти, за да строят нови домове. Които в крайна сметка остават празни.
Купуваш и бягаш…
На снимката: Дори паркингът е заграден-ще се строи на тази „няколко педи“ земя
24rodopi.com
Очаквайте Темата на броя:
Истории за милиарди в празното Отечество
Политиката на „тъмните джамове“ – народ в избирателни списъци

COMMENTS

WORDPRESS: 0