„Купон“ по селата: Градина с марихуана, незаконно оръжие, кокаин и трева в автомобил…

„Купон“ по селата: Градина с марихуана, незаконно оръжие, кокаин и трева в автомобил…

Незаконно оръжие, градина с марихуана и кокаин в автомобил са били открити в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали, съобщиха от Областната ди

Незаконно оръжие, градина с марихуана и кокаин в автомобил са били открити в хода на специализирана операция на РУ-Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията е била за противодействие на държането и разпространението на високорискови наркотични вещества.

При извършено претърсване в дом в село Драганово и в землището на село Бърза ръка криминалистите намерили обрана градина с марихуана и добита около 800 грама суха листна маса. Дрогата е иззета, по случая е задържан 19-годишен и е образувано досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотично вещество.

Два вида наркотици и боеприпаси са били открити при проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 47-годишен. Претърсването било извършено снощи около 19,30 часа в село Нови пазар. В автомобила полицаи открили суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана и бяло прахообразно вещество, за което с тест било установено, че е кокаин. В моторното превозно средство били намерени и незаконно притежавани 5 броя ловни патрони.

В къща в село Среднево 26-годишен държал пистолет и 6 боеприпаса, без да има за това необходимото разрешение. Полицейски служители открили арсенала при претърсване на жилището.

Образувани са досъдебни производства, притежателите на дрогата и оръжието са били задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по досъдебните производства продължават разследващи полицаи и участъкът в село Черноочене.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0