Купон и побой с цена 40 000 лева

Новогодишен купон, наздравици, веселие, след полунощ побой и всичко на цена от 40 000 лева. Толкова ще трябва да плати участник в парт

Новогодишен купон, наздравици, веселие, след полунощ побой и всичко на цена от 40 000 лева.

Толкова ще трябва да плати участник в партито, което се състояло в смолянско село, съобщава най-четеният вестник в Родопите „Родопи voice“. Арена за празнуващите било заведение. В първите минути на новата година обаче двама мъже се сбили в тоалетната. Намесили се и приятелите им от две празнуващи компании. Страстите успели да се потушат, но часове по-късно един от побойниците засякъл на терасата мъж от съседната компания. Той му се нахвърлил, завалели удари, а кавгаджията успял да блъсне опонента си през парапета. Мъжът полетял от над два метра височина, счупвайки двата си крака. На място пристигнали екипи на полицията и спешна помощ. Потърпевшият бил откаран в болницата в Смолян, където се наложило да му бъде направена няколкочасова операция. Възстановяването от тежките поражения на крайниците пък продължило в рамките на месеци. Мъжът бил обездвижен 90 дни. Не можел да се обслужва сам, а раздвижването му започнало с… лазене по земята.

Всички тези тегоби бяха описани в иск на стойност 80 000 лева за причинени неимуществени вреди.

Две години след инцидента съдът в Смолян се произнесе побойникът да плати на потърпевшия обезщетение в размер на 40 000 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0