Куба, чудо в здравеопазването и… първо място за Хабиш Иса

Куба, чудо в здравеопазването и… първо място за Хабиш Иса

Бъдещата единадесетокласничка от СУ „Петко Рачов Славейков“ Хабиш Иса бе класирана на първо място в раздел „Рефер

Бъдещата единадесетокласничка от СУ „Петко Рачов Славейков“ Хабиш Иса бе класирана на първо място в раздел „Реферати“ на Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Организатор на авторитетното състезание е Асоциацията за приятелство “България – Куба” съвместно със Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти. Конкурсът по традиция се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба в Република България. Мотото на конкурса за 2020 г. е „60 години от установяването на дипломатически отношения между България и Куба“.
Темата на реферата на Хабиш Иса е „Кубинското чудо в здравеопазването и приносът на България“. Журито на националния конкурс е впечатлено от задълбочеността на изследователската й работа. Хабиш е неизменен лауреат на олимпиади и национални конкурси на историческа тематика.
Сред отличените педагози в конкурса „Куба – далечна и близка“ е нейният научен ръководител и основател на Школа „ИстОрика“ Димитър Димов. Той споделя, че ученици – историци от СУ „П. Р. Славейков“ печелят призове в конкурса от 2015 година насам. Ерай Шакир в три поредни години – 2015, 2016, 2017, се класира на първите места за творби на испански език. През 2016 г. Мирослав Митков пък печели първо място за есе в същия конкурс.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0