КРИБ-Кърджали: Или строг контрол на 400 таксита, или тяхното спиране в кризисната ситуация с коронавируса!?

КРИБ-Кърджали: Или строг контрол на 400 таксита, или тяхното спиране в кризисната ситуация с коронавируса!?

В кризисната ситуация с коронавируса таксиметровите автомобили са голям проблем, твърди председателят на кърджалийската структура на

В кризисната ситуация с коронавируса таксиметровите автомобили са голям проблем, твърди председателят на кърджалийската структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) инж. Фахри Идриз.
„Или трябва да има строг контрол, което е трудно приложимо при 300-400 превозни средства в Кърджали, или да бъдат спрени в срока на извънредното положение. Здравето е най-важно и не бива да има страх от евентуални протести или стачка. Затворихме хотели и ресторанти, туризмът ще бъде големият губещ, но ние мислим за здравето на хората. В същото време такситата продължават да работят.
Кой може да гарантира, че тези автомобили не са преносители на заразата? Ако мислим за здравето на хората, следва да сме отговорни“, коментира председателят на КРИБ в Кърджали.
Припомняме, че днес кметът на Кърджали инж. Хаса Азис заповяда всички таксиметрови автомобили задължително да се измиват и дезинфектират (волан , табло, външни и вътрешни дръжки и др.) на всеки час.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0