Кредитът по-страшен от пандиза! Дама се сдоби с присъда заради гурбет

Кредитът по-страшен от пандиза! Дама се сдоби с присъда заради гурбет

Кредитът в Родопите е по-страшен дори от затвора. Това доказа дама от региона, която избяга от наказание „Пробация“, за

Кредитът в Родопите е по-страшен дори от затвора. Това доказа дама от региона, която избяга от наказание „Пробация“, за да си „стъпи на краката“.
Жената трябвало да се среща с пробационен служител два пъти седмично в продължение на година. Дни след като получила наказанието от съда в Кърджали, родопчанката заминала на гурбет в Нидерландия. Причините били в няколко кредита към банки, които семейството не можело да обслужва поради ниското заплащане в региона. Затова и дамата отпрашила на гурбет. Това разкри в съда роднина на жената, след като срещу нея стартира нова наказателна процедура.
Родопчанката получила „Пробация“ заради това, че накарала семеен приятел да лъжесвидетелства. Той трябвало да поеме вината за притежание на хероин, който бил открит в автомобила на семейството. Всъщност, дрогата била на съпруга на дамата, но по същото време той „висял“ с условно наказание и го грозял затвор. В крайна сметка цялата схема била разкрита, а както родопчанката от кърджалийско село бе наказана, така и мъжът й, който се сдоби с ефективна присъда.
Финансовите проблеми обаче принудили жената да напусне страната, като проверката установила, че това било сторено през граничния пункт „Калотина“.
Пробацията на жената бе заменена с условна присъда от 150 дни „лишаване от свобода“. Изтърпяването бе отгложено за период от 3 години.
24rodopi.comCOMMENTS

WORDPRESS: 0