Кратки сблъсъци по време на "Велико народно въстание III"

Кратки сблъсъци по време на "Велико народно въстание III"

Кратки сблъсъци на няколко пъти между протестиращи и полицаи белязаха третото Велико народно въстание - поредният масов протест с ис

Кратки сблъсъци на няколко пъти между протестиращи и полицаи белязаха третото Велико народно въстание – поредният масов протест с искане на оставката на правителството, обобщава „Дневник“. Силите на реда не позволиха на протестиращите да стигнат от площада пред старата сграда на народното събрание до паметника на незнайния воин. Това накара хората да опитат да пробият със сила блокадата, но до сериозни инциденти не се стигна.
„Това, което се случва пред парламента цели ескалация на напрежението. Има други маршрути, по които протестиращите да стигнат до Паметника на незнайния войн, обясни в късните новини на „Нова тв“ шефът на СДВР Георги Хаджиев по повод опитите на протестиращите да преминат към храма „Св. Александър Невски“, за да отдадат почит по повод празника.
Той заяви, че към този момент протестът вече е нерегламентиран, защото е след 22 часа и че е имало уведомление за такъв само пред БНБ. Според Хаджиев има данни за „лица от профила – ултраси и лица от агитките“ на протеста, но той не даде повече подробности дали те участват в този сблъсък, дали са били спрени. Той отказа и подробности колко са задържаните, като обяви, че по-рано вечерта има само един през контролното проверки на полицията, заради носене на забранени вещи.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0