Красимир Дачев: Смешно е да протестират, в техния сектор има бум! Тежкото предстои

"Смешно е да протестират, защото в техния сектор има бум - ресторанти, туризъм. Те имат най-голям ръст. Но виждат този панаир в парламента и се опитва

„Смешно е да протестират, защото в техния сектор има бум – ресторанти, туризъм. Те имат най-голям ръст. Но виждат този панаир в парламента и се опитват да спечелят“, заяви зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев в студиото на „Опорни хора“.

„Фабриките работят на 50%. Това лято е бум на индустрията, на туризма. Приходите не са от данъци, а защото има по-голямо производство. Бизнесът е стигнал до извода, че ако държавата не му пречи, по-хубаво няма“, отбеляза зам.-председателят на БТПП пред Bulgaria ON AIR.

Той упрекна управляващите, че не се правят дългосрочни и последователни политика. И прогнозира, че тепърва започва кризата.

„Предстои да стане много по-тежко. Ще започнат да спират фирми, това ще увеличи броя на хората, които ще разчитат на помощи от държавата. Бизнесът ще бъде изгонен от България. Инфлацията върши работа, тепърва ще започне да обхваща всички сектори, започна от електроенергията, общата тенденция ще бъде обезценяване“, прогнозира Дачев.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0