Костас Караискос: 7 години община Комотини не направи нищо за „Маказа-Нимфея“

Костас Караискос: 7 години община Комотини не направи нищо за „Маказа-Нимфея“

В продължение на 7 години Община Комотини не е направила нищо за подобряване на инфраструктурата на ГКПП „Нимфея-Маказа“, т


В продължение на 7 години Община Комотини не е направила нищо за подобряване на инфраструктурата на ГКПП „Нимфея-Маказа“, твърди общинският съветник Костас Караискос, цитиран от „О хронос“.

„Напомням, че преди седем години в този общински съвет одобрихме Програмен договор за надграждане на гранична инфраструктура“, твърди Караискос, който обвинява Община Комотини, че не е усвоила по договора за изпълнение на политиката на регионалното министерство за надграждане и популяризиране на инфраструктурата над 180 000 евро.

От Общината реагират, че не местният орган на управление е отговорен за пункта и не бива в Комотини да се търсят изкупителни жертви.

„Факт е бездействието. Някои неща минават през ръцете на местната власт и Общинския съвет“, категоричен е Караискос.

Периодично представители на гръцкия бизнес и местните власти обвиняват и българската страна за пасивността относно локалния статут и възможности на „Маказа-Нимфея“. Припомняме, че в началото на 2015 година в гръцките медии се появиха публикации, според които служебното правителство на Георги Близнашки е проспало 2 500 000 лева за изграждането на навес и разширение на ГКПП „Маказа“.

1,3 милиона евро трябвало да бъдат усвоени за третата лента на пункта по програма за трансгранично сътрудничество, но строителното министерство трябвало да докаже, че имаме проект за изграждането и готовност за провеждането на процедурата по Закона за обществените поръчки. Това не било направено в срок и средствата не били усвоени.

Навес бе изграден по-късно със средства от републиканския бюджет.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0