„Коронавирус“ и „Корона екстра“

„Коронавирус“ и „Корона екстра“

Корнавирусът се оказа най-голямото изпитание за човечеството от началото на новия век. Тест за обществото. Доколко страхът може да д

Корнавирусът се оказа най-голямото изпитание за човечеството от началото на новия век. Тест за обществото. Доколко страхът може да диктува порядките. Стотици лекари от цял свят алармираха, че има нещо нередно с този вирус. Защо не се позволяват аутопсии? Защо силата на заразата се преумножава? Защо, защо, защо…
Никой не отговаряше. Имаше само една медийна пандемия. Жертвите от други заболявания са в пъти повече, но такава истерия не е била.
Световната здравна организация игнорираше заразата, докато от САЩ не рекоха, че ще спрат финансирането в размер на стотици милиони долари. И тогава от СЗО започнаха да пророкуват за втори, трети, пети вълни. Айде бе!
Говореше се и продължава да се говори само за цифри. Сякаш хората са това.
Ами нека в цифри тогава. „Корона екстра“ е най-продаваната бира в Мексико и в Топ 4 в света. Бие дори „корона“-та на вируса.
Сега, някой ще рече, че е подигравка с починалите. Не, просто някак си до гуша идва властта да казва доколко едно нещо е опасно, а всички слуги да крякат, че това е така. А данните да сочат-над 80 на сто прекарват вируса без симптоми. В същото време починалите са с от 2 до 5 придружаващи заболявания. Властта е едно, болестта друго, парите покрай предните две съвсем трето. Но омешани стават страшни.
Впрочем, колкото повече скандалите в управленския ни елит се засилват, толкова повече ужасът „Ковид-19“ набира скорост. И в казионните медии все някой „громи“ я Мангъров, я Георгиев, я трепе вируси с мухоБойка.
Какво се случи, бе, пичове? Толкова хора умират от какво ли не, какво стана сега? Средно по 100 лева за тест, 1200 лева за „лекуване“ по клинична пътека на „нелечимия“ вирус, милиарди от Европа, какво точно се случва, мамка му…
24rodopi.com
Четета Темата в новия брой на „Родопи войс“:
Епидемия на градус!
Масово заразяване с алкохол и маска от 3 лева за мезе

COMMENTS

WORDPRESS: 0