Коронавирусът ни отне Джаича, най-сърцатият играч от легендарния отбор на „Арда“

Коронавирусът ни отне Джаича, най-сърцатият играч от легендарния отбор на „Арда“

Днес е тъжен ден за феновете на футбола в Кърджали, напусна ни Георги Марков – Джаича. Това съобщават футболните фенове. Джаича


Днес е тъжен ден за феновете на футбола в Кърджали, напусна ни Георги Марков – Джаича. Това съобщават футболните фенове.

Джаича е ляв защитник в легендарния отбор на „Арда“, който бе само на един гол от класиране в „А“ група, но тоталитарната власт не позволи Кърджали да бъда част от футболния елит на България.

Георги Марков – Джаича, е бил с коронавирус и е бил на командно дишане.

През 80-те години „Арда“ бележи подем. Върхът е през 1988 година, когато отборът е на крачка от влизането в първа дивизия. Решаващият мач се играе на 28 май на стадион „Дружба“ в Кърджали, а гост е „Дунав“-Русе. До 47-ата минута домакините водят с 3:0. Нужен е само още един гол и Кърджали за първи път в историята си ще влезе в „А“ група. През второто полувреме съдията Димитър Шарлачки коренно променя отношението си към „Сините от Кърджали“. Не свири две чисти дузпи в полза на кърджалийските футболисти. „Послушникът“ на тоталитарната власт дори гони от игра футболист на домакините.

Въпреки това, окрилени от хиляди фенове „Арда“ контролира играта, но шансът не е на страната на легендарния кърджалийски тим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0