Конфликт на интереси и признание на съветник: Заведението ми работеше по време на локдаун, санкционираха ме!

„Факт е, санкциониран съм от органите на реда и нося отговорност за това, което съм направил като управител на фирма“, приз

„Факт е, санкциониран съм от органите на реда и нося отговорност за това, което съм направил като управител на фирма“, призна по време на днешната сесия общинският съветник в Кърджали Радослав Милев, който е и собственик на заведение в центъра на града край Арда. Припомняме, че на 11 януари беше установено, че заведението на Милев работи в нарушение на противоепидемичните ограничения. Проверяващи останаха изненадани от присъствието на 10 клиенти.

Признанието на Милев беше провокирано от реакция на други общински съветници, които обвиниха колегата си от „Демократична България“ в конфликт на интереси по време на обсъждане на предложение за освобождаване от наем на заведения, помещаващи се в общински имоти за периода, през който са били затворени заради епидемичната обстановка. Милев, който е собственик на заведение, се опита да неглижира проблема, но последва реакция на негови колеги, според които той е в конфликт на интереси и няма право да взема думата по въпроса. По време на разгорялата се дискусия общински съветници предложиха дори освобождаването от наеми да не е валидно за нарушителите на заповедта за противоепидемични ограничения.

Беше казано още, че общинският съветник не е имал право да заема позиция и по тема, касаеща Главатарци, защото е собственик на къща за гости там.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0