Комшии vs. МВР, глобили ги докато… пият ракия!

Комшии vs. МВР, глобили ги докато… пият ракия!

Дело след наздравици в беседка по време на извънредното положение   Двама комшии родопчани заведоха дела след като били глобени

Дело след наздравици в беседка по време на извънредното положение

 

Двама комшии родопчани заведоха дела след като били глобени от полицаи докато пият ракия. Мъжете отнесли санкции от по 300 лева по време на извънредното положение.

Те били спипани от органите на реда през април. Двамата вдигали наздравици с бутилка ракия в беседка пред жилищния блок, в който живеят. Противоепидемичните мерки обаче накарали униформените служители на реда да съставят актове на мъжете, които след като ги подписали се прибрали по домовете си.

Постановлението със санкциите обаче било издадено в първия ден на месец юни, когато част от мерките вече бяха отпаднали, а извънредното положение бе вече преминало в извънредна обстановка. Това послужи като основателен мотив двамата смолянчани да заведат дела срещу Областната дирекция на МВР. Глобите бяха отменени от Окръжния съд в Смолян. Дирекцията пък бе осъдена да плати разноските на двамата по делата в общ размер на 600 лева.

Десетки са досъдебните производства в региона за нарушена задължителна карантина от началото на епидемията. Същото важи и за актовете срещу граждани за нарушаване на мерките. Много дела бяха заведени и срещу глоби в размер на по 300 лева за неносене на предпазни средства.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0