Колоездачът край Загорско блъснат със 100 км/ч?!

Колоездачът край Загорско блъснат със 100 км/ч?!

Разследването приключи, „шведът“ Веждин влиза в съда Колоездачът, който бе убит на пътя край Загорско, е бил блъснат

Разследването приключи, „шведът“ Веждин влиза в съда


Колоездачът, който бе убит на пътя край Загорско, е бил блъснат от автомобил, движещ се с около 100 километра в час. Това показват експертизите в хода на разследването, което приключи година след инцидента, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници. Според запознати, те сочат като извършител шведския гражданин Веждин С., който бе задържан дни след катастрофата, довела до смъртта на 37-годишен мъж.

Припомняме, че срещу Веждин С. е повдигнато обвинение за това, че през нощта на 14 срещу 15 юни м.г. по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист край село Загорско. Трупът на 37-годишен родопчанин бе открит в крайпътна канавка на сутринта, а евентуалният извършител бе установен и задържан четири дни по-късно. Смъртоносният удар и смъртта са настъпили около полунощ срещу 15 юни.

32-годишният Веждин, който върти бизнес с дюнери в Кърджали, а живее в кирковското село Метличина, бил с племенника си в автомобила, когато настъпило произшествието, стана ясно в съда при разглеждане на мярката му за неотклонение. След удара двамата са слезли и са огледали пред превозното средство, но според тях, са ударили животно, което е избягало.
От прокуратурата тогава посочиха, че комплексната експертиза ще даде точни сведения какъв е бил удара и къде точно е съприкосновението с тялото и дали трупът не е бил… преместен в канавка.
Веждин С. е под парична гаранция в размер на 10 000 лева. Той няма право да напуска страната. Очаква се до месец делото да влезе в съда.
24rodopi.com
COMMENTS

WORDPRESS: 0