Кой ще смени Никола Чанев? Над 10 искали, но само 3 CV-та са изпратени в София

Кой ще смени Никола Чанев? Над 10 искали, но само 3 CV-та са изпратени в София

Очаква се на правителствено заседание утре да бъдат обявени имената на новите областни управители.Към 10.00 часа на 18 май все още не е

Очаква се на правителствено заседание утре да бъдат обявени имената на новите областни управители.

Към 10.00 часа на 18 май все още не е решено кой да оглави областната администрация в Кърджали, научи 24rodopi.com.

Темата „Кой ще смени Никола Чанев в Кърджали?“ вълнува местните партийни активи, а и интересуващите се от политика граждани, вече втора седмица.

Сред най-коментираните имена за представител на служебното правителство в Кърджали са на бившия областен управител Бисер Николов, неговия заместник Назми Мюмюн, който беше и временно изпълняват длъжността „Областен управител“, адвокат Станимир Сталев и други юристи, бивши военни. Някои смятат, че „Демократична България“ ще получи квота в Кърджали и постът най-много ще прилята на областния шеф на коалицията Радослав Милев. Други „десни“ смятат, че Чанев ще бъде сменен от Валентин Манев, емблематично име от славните години на СДС. „Би било хубаво, но няма да стане“, гласи коментарът на Манев.

С някои от изредените са водени предварителни разговори, за други темата просто „не съществува“ и недоумяват как имената им се завъртели в пространството.

Надделява мнението, че първи в Кърджали областният лидер на БСП Милко Багдасаров ще научи кой ще бъде назначен за областен управител. Всъщност, самият той също е казал мнението си кой най-много заслужава да бъде представител №1 на държавата в Източните Родопи.

„Над 10 души са се надявали до последно да им поискат автобиографиите, но в София са изпратени само 3 CV-та“, разкри за 24rodopi.com отлично информиран източник.

Това е второто служебно правителство на президента Румен Радев, през 2017-та кабинетът „Герджиков“ назначи за областен управител бившия военен, „цариста“ Начо Ковачев.

Кой ще стане областен управител на Кърджали – четете тук

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0