Кой казва, че в Кърджали няма талибани… (снимки)

Кой казва, че в Кърджали няма талибани… (снимки)

„Правя обратен завой на булевард „Христо Ботев“ във „Възрожденци“ и хоп пред мен от забраненото изск

„Правя обратен завой на булевард „Христо Ботев“ във „Възрожденци“ и хоп пред мен от забраненото изскача малка кола с жена зад волана, а вътре две деца. Нашата подкарала от локалното – направо в насрещното, защото преценила, че няма защо да заобиколи 100 метра и по правилата да тръгне към 100-тните блокове. Язък, че е и майка! Ако децата са чужди, още по-лошо говори за тази жена“, разказва дългогодишен водач на МПС, който има дълъг стаж и като превозвач на пътници. Снимал е нарушителката. И не само нея…
„Още не съм направил маневрата и насреща ми някакъв със служебна кола – и той чака да отминат колите и да тръгне срещу движението“, допълва критичният към другите на пътя шофьор.
„На моста – позната картинка. Идващите от първите блокове на квартала и движещи се към центъра, или забравят да подадат десния мигач, или си мислят, че по този начин правят икономии“, продължава той. По-нататък е заснел още нарушители.
„За половин час – над 30 нарушения. Пред болницата, на булевард „Беломорски“, такси е с включен ляв мигач за завиване към булевард „Тракия“, но в последния момент шофьорът забелязва празно място на тротоара и веднага завива. На косъм от катастрофа.


Спускам се от горичката. На влизане в града се движа в колоната, с 15-ина км в час над разрешената скорост – леко нарушавам правилата, но съм коректен спрямо другите пред мен. Затова пък някакъв, за чието шофиране психолози и психиатри казва „избиване на комплекси“, изпреварва отдясно. Засича. Ако не му дадеш път – сблъсък. Тегли една майка и толкоз. Може да е дрогиран. Гледаш колата му пуши като печка, чудиш се как е минал технически преглед. Следва слаломиране на бричката от входа на града до Съдебната палата, което гарантира на водача още псувни, ама каква файда. На светофара пак сме един до друг.
Продължавам напред, към центъра на града. От малка уличка изскача кола, вероятно младият водач си мисли, че е дясно стоящ. Калпава работа! Кой му е дал книжка?
Кой казва, че в Кърджали нямало талибани. На пътя са страшно много… Пазете се!“, казва водачът, заснел нарушенията.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0