Кои са Топ 5 на кметовете в България

Кои са Топ 5 на кметовете в България

Новоизбраните Управителен и Контролен съвет на Националното сдружение на общините в Република България проведоха своето първо съвм

Новоизбраните Управителен и Контролен съвет на Националното сдружение на общините в Република България проведоха своето първо съвместно заседание, на което бяха избрани заместник-председателите на УС.
През настоящия мандат 2019 – 2023 г. заместник-председатели на Управителния съвет на НСОРБ ще бъдат кметът на община Троян Донка Михайлова, Иво Димов – кмет на община Димитровград и Хасан Азис – кмет на община Кърджали.
На приключилото днес Общо събрание на най-голямата обществена организация в страната с тайно гласуване преизбра кмета на Велико Търново Даниел Панов за втори мандат начело на Управителния съвет на НСОРБ.
Петчленният Контролен съвет на НСОРБ ще работи под председателството на кмета на община Разград Денчо Бояджиев, съобщават от кметското сдружение.
Както вече 24rodopi.com писа, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който отново бе избран за заместник председател на новия УС на НСОРБ, благодари за доверието на колегите си и изрази увереност, че просперитета на Българската община ще се случи, само ако заедно се върви към една силна и децентрализирана местна власт.
Изборът на зам.-председателите на Управителния и Контролния съвет на най-голямата обществена организация в страната бе направен в рамките на втория ден на 33-ото Общо събрание на организацията, което се проведе в столицата.
НСОРБ е официалният представител на местната власт в 261 междуведомствени органи – консултативни съвети, комитети за наблюдение, комисии, работни групи и др. В оперативната им работа участват над 550 представители от близо 200 общини.
„И през новият мандат финансовата устойчивост на общините, социалната справедливост и качеството на живот остават приоритети в дейността на Сдружението“, коментира Хасан Азис.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1