Кое е по-страшно: Гладът за 2 500 работници от „Теклас“ или COVID-19?

„Ежедневно с десетки автобуси от Смолян (с потвърдени случаи на коронавирус), Златоград, Ардино, Джебел, Крумовград, Ивайловгр

„Ежедневно с десетки автобуси от Смолян (с потвърдени случаи на коронавирус), Златоград, Ардино, Джебел, Крумовград, Ивайловград, Кирково и много други места се извозват работници на „Теклас“. Нормално ли е това? При положение, че има изградени КПП-та, които ограничават движението между градовете, тези автобуси никой не ги спира. Има струпване на хора.
Другото фрапиращо е, че „Теклас Турция“ спря работа от 23 март до 7 април, но „Теклас – България“ работи. Ние в България не сме ли хора? Налага се да работим и в събота и неделя“, пишат до 24rodopi.com притеснени за здравето си работници на фабриките край Кърджали. Те са ни изпратили и много снимки от тази седмица на работници, които чакат пристигането на автобусите пред „Теклас“.
Индиректно за кърджалийския „Теклас“ днес говори и премиерът Бойко Борисов. Той изрази притесненията си, че COVID-19 затваря автомобилни заводи по света, индустрията е изправена пред сериозен срив, а това ще рефлектира върху фабриките в България, които произвеждат резервни части, но има риск да бъдат затворени. Една от най-големите компания за резервни части в България е „Теклас“, което дружество пък е най-големият работодател в област Кърджали.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0