Кога бе решено Даниел Делчев да стане областен управител!? Заместниците му ще бъдат от протестърските партии

Кога бе решено Даниел Делчев да стане областен управител!? Заместниците му ще бъдат от протестърските партии

Решението кой да бъде областен управител на Кърджали е взето вчера в следобедните часове, научи 24rodopi.com. Припомняме, че над 10 име

Решението кой да бъде областен управител на Кърджали е взето вчера в следобедните часове, научи 24rodopi.com. Припомняме, че над 10 имена се спрягаха за мястото на Никола Чанев и двамата заместник областни управители. Двама бяха фаворитите за областен управител, единият – управителят на „Българска финансова група“ и общински съветник от БСП Даниел Делчев.

Още на 10 май 24rodopi.com писа: „Новият областен управител на Кърджали, който ще бъде назначен от служебното правителство, е компромисна фигура. Партийно е ангажиран, но не чак толкова. Харесван е от избирателите на БСП, а в ДПС го смятат за читав човек. Самият той има позитивно отношение към новата партия „Има такъв народ“.

Делчев беше поставен на 14-то място в кандидатската листа на БСП на последните местни избори, но експертът по европроекти спечели едно от 5-те съветнически места на партията благодарение на мощна преференциална подкрепа.

Новият областен управител на Кърджали е одобряван дори от активистите на ГЕРБ.

Новите областни управители ще бъдат назначени днес, решението ще бъде взето на заседание на Министерския съвет. Другата седмица Кърджали ще има и двама заместник областни управители, фаворити са посочени от „Демократична България“ и „Има такъв народ“ лица.

24rodopi.com

На снимката: Новият областен управител на Кърджали демонстрира чувство за хумор. Предизборна снимка за спомен с тениска с лика на Бойко Борисов. Кадърът е от предизборната кампания за общински съветници

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0