Когато талантливи кърджалийци пишат за Черно море – 1-во, 2-ро, 3-то места са наши!

Когато талантливи кърджалийци пишат за Черно море – 1-во, 2-ро, 3-то места са наши!

Днес повече от 16 милиона души от 6 държави  празнуват 31 октомври - Деня на Черно море. И Литературен клуб „ДобродетелиR


Днес повече от 16 милиона души от 6 държави  празнуват 31 октомври – Деня на Черно море. И Литературен клуб „Добродетели“ от Езиковата гимназия в Кърджали, с ръководител Емилия Владева, е част от този празник – участниците в клуба се поздравиха със силен старт в началото на творческата учебна година!

В Международния конкурс „Аз обичам Черно море“ първото място за проза е за Весела Добрикова от 9 клас. След нея се наредиха съученичките ѝ Виктория Ташева и Мария Атанасова.

В конкуренция с  участници от България и чужбина Весела, Виктория и Мария пресъздадоха  в слово своите емоции и неповторими преживявания. От съприкосновението с красотата и богатството на Черно море се родиха прекрасни  произведения, които ще заемат своето достойно място в печатното издание на конкурса.

В навечерието на Международния ден на Черно море – 31 октомври, талантливите ученици от Литературен клуб „Добродетели“ дълбоко вярват, че  хората трябва да осъзнаят ролята си на замърсители и съзнателно да обединят усилията си за ограничаване на замърсяването и възстановяване на околната среда, посочват от Езикова гимназия „Христо Ботев“.

На снимките: От ляво надясно – Весела, Виктория, Мария

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0